Ali Karimi, ongrijpbare dribbelaar en ooit de beste voetballer van Iran neemt het nu op tegen een gevaarlijker tegenstander: de ayatollahs

De ’Aziatische Maradona’ dribbelde begin deze eeuw menig tegenstander voorbij. Nu zet hij de ayatollahs vakkundig buitenspel. Ali Karimi, Irans beste en populairste voetballer ooit, vuurt via sociale media de protesten in zijn land aan. Tot woede van het regime, dat inmiddels een deel van zijn bezittingen heeft geconfisqueerd en oproept tot zijn arrestatie.

Oud-voetballer Ali Karimi spoort vanuit Dubai de protesten in zijn land aan en geeft tips aan de demonstranten hoe ze internetcensuur kunnen omzeilen.

Oud-voetballer Ali Karimi spoort vanuit Dubai de protesten in zijn land aan en geeft tips aan de demonstranten hoe ze internetcensuur kunnen omzeilen. Foto: ANP

Hij is niet de enige prominente Iraniër die zich - veelal vanuit het buitenland - schaart achter de betogers en daarmee in feite tegen het regime. Zo roept de beroemde filmregisseur en tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi op tot solidariteit met de demonstranten. De populaire komiek Mehran Modiri sprak zich uit tegen het regime en zou ondanks een uitreisverbod het land hebben weten te verlaten.

Nieuws

menu