'De staatsintimidatie van Iran bereikt een nieuw dieptepunt.' CIDI en Christenen voor Israël staan op Iraanse sanctielijst.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en Christenen voor Israël zijn door Iran op een sanctielijst gezet. Hoog tijd dat de Iraanse Revolutionaire Garde op de terreurlijst komt, vindt het CIDI.

Demonstranten tijdens een Pro-Israël-demonstratie . Onder meer CIDI en Christenen voor Israël uiten hun solidariteit met Israël.

Demonstranten tijdens een Pro-Israël-demonstratie . Onder meer CIDI en Christenen voor Israël uiten hun solidariteit met Israël. Foto: ANP

Het Iraanse persbureau IRNA kondigde woensdag aan dat het land tegen dertien organisaties en vijftien personen in de Europese Unie sancties oplegt. Ook acht Britten staan op de lijst. Het Iraanse regime laakt hun aandeel in ‘het ondersteunen van terrorisme en terroristische groeperingen, het aanzetten tot en aanmoedigen van terroristische daden en geweld tegen het Iraanse volk, inmenging in binnenlandse aangelegenheden van de Islamitische Republiek Iran, het aanzetten tot geweld en onrust in Iran, verspreiding van valse informatie over Iran’ en hun bijdrage aan ‘wrede sancties’ tegen het Iraanse volk.

Nieuws

menu