Korter douchen en de airco uit: Duitsland vreest dreigend gastekort en stelt nu alvast maatregelen in

In Duitsland heerst grote bezorgdheid nu de kans toeneemt dat Poetin ook deze winter de gaskraan dichthoudt. Burgers worden voorbereid de wintermaanden korter en kouder te douchen, zwembaden en ijsbanen dreigen tijdelijk de deuren te moeten sluiten.

In Lubmin komt het Russische gas normaal aan land, maar deze week niet. De Nord Stream I leiding is nu in onderhoud maar in Duitsland gaat men er van uit dat Poetin de gaskraan daarna als straf voor de sancties na zijn inval in Oekraïne niet meer zal open zetten.

In Lubmin komt het Russische gas normaal aan land, maar deze week niet. De Nord Stream I leiding is nu in onderhoud maar in Duitsland gaat men er van uit dat Poetin de gaskraan daarna als straf voor de sancties na zijn inval in Oekraïne niet meer zal open zetten. Foto: ANP

In industriestad Ludwigshafen heeft de burgemeester Steinruck een grote sporthal aangewezen als noodlocatie voor ouderen en armen. Daar moeten degenen die de sterk gestegen energiekosten niet kunnen betalen, worden opgevangen.

Nieuws

menu