Qatar zit bij het WK voetbal in een spagaat: lhbt'ers zijn volgens de sharia rechteloos, maar regenboogvlaggen kunnen moeilijk worden verboden | Analyse

Een van de controverses rond het veelbesproken WK voetbal in Qatar is de strafbaarheid van homoseksualiteit in de Golfstaat. Universele rechten van de mensen blijken toch niet universeel te zijn.

De aanvoerders van vooral Europese voetbalteams zullen de OneLove-armband dragen. De OneLove-campagne in het voetbal staat voor verbinding en tegen elke vorm van discriminatie.

De aanvoerders van vooral Europese voetbalteams zullen de OneLove-armband dragen. De OneLove-campagne in het voetbal staat voor verbinding en tegen elke vorm van discriminatie. Foto: AFP

Op 20 november begint in Qatar het WK voetbal. In 2010 kreeg de Golfstaat kreeg te horen dat het het sportfestijn mocht organiseren. Destijds waren er wereldwijd al veel protesten tegen te horen, omdat de nominatie zou zijn verkregen door het verstrekken van riante steekpenningen en andere vormen van corruptie.

Nieuws

menu