Songfestivalwinnaar Kalush Orchestra weer in Oekraïne. 'Wij zijn klaar om te vechten tot het einde'

Kalush Orchestra, winnaar van het 66e Eurovisie Songfestival, is weer in Oekraïne. Daar wil de band vechten voor het thuisland, dat in oorlog is met Rusland.

Leden van de Oekraïense band Kalush Orchestra ontmoeten Oekraïense militairen nadat ze de Pools-Oekraïense grens bij Krakovets zijn overgegaan.

Leden van de Oekraïense band Kalush Orchestra ontmoeten Oekraïense militairen nadat ze de Pools-Oekraïense grens bij Krakovets zijn overgegaan. Foto: ANP

„Net als alle Oekraïners zijn wij klaar om te vechten tot het einde”, zei Oleh Psiuk zondag na de winst. De mannen gaven eerder aan bij thuiskomst weer actief deel te willen nemen aan de oorlog die er gaande is, bevestigde de frontman tijdens een persconferentie na afloop van de tweede repetitie in Turijn. „Hierna gaan we terug naar Oekraïne”, zei hij. „Op dit moment hebben we een speciale regeling zodat we het land konden verlaten voor het songfestival maar na het songfestival gaan we terug naar huis. Dan gaan we doen wat we hiervoor ook deden.”

Nieuws

menu