Milieuorganisaties blijven weg van klimaattop in Egypte, uit angst voor zware beperkingen op waardoor zij hun werk niet goed kunnen uitvoeren

Egypte legt klimaat- en milieuorganisaties zware beperkingen op waardoor zij hun werk niet naar behoren kunnen uitvoeren, zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Milieuactivisten durven zelfs niet deel te nemen aan de komende VN-klimaatconferentie in Egypte uit vrees voor repressie.

Werkzaamheden aan de Nieuwe Administratieve Hoofdstad (NAC) van Egypte, een groot bouwproject op een locatie tussen Caïro en Suez.

Werkzaamheden aan de Nieuwe Administratieve Hoofdstad (NAC) van Egypte, een groot bouwproject op een locatie tussen Caïro en Suez. Foto: EPA

De Egyptische overheid verhindert milieugroeperingen om cruciaal werk uit te voeren om de natuurlijke rijkdommen van het land te beschermen, zoals onafhankelijk onderzoek, belangenbehartiging of veldwerk. Dat concludeert Human Rights Watch (HRW) op basis van getuigenissen met actievoerders en academici. Velen van hen getuigen anoniem uit vrees voor repressie of vanuit ballingschap, omdat ze het land moesten verlaten vanwege hun activiteiten.

Nieuws

menu