Miljoenen lijden honger terwijl voor miljarden euro's aan voedsel op stortplaatsen terechtkomt

Terwijl grote delen van de wereld zich schrap zetten wegens een dreigende voedselcrisis, wordt nog steeds meer dan een derde van de wereldwijde voedselproductie verspild. Winstbejag en conflicten zijn de oorzaken, honger en ecologische schade het gevolg.

Veel niet verkochte groente wordt door supermarkten weggegooid.

Veel niet verkochte groente wordt door supermarkten weggegooid. Foto: Shutterstock

De onheilspellende waarschuwingen blijven non-stop komen: sommige van ‘s werelds ontwikkelingslanden, voornamelijk in Afrika en Azië, stevenen af op massale hongersnood. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) waarschuwde vorige week dat maar liefst 828 miljoen mensen elke nacht met honger naar bed gaan. Het aantal mensen met acute voedselonzekerheid sinds 2019 enorm is gestegen - van 135 miljoen naar 345 miljoen. Een totaal van 50 miljoen mensen in 45 landen balanceren op de rand van hongersnood.

Nieuws

menu