Misschien moet de lokale economie de kar wel gaan trekken. Ook de grote Big Tech-bedrijven moeten niet denken dat ze boven de wet staan | Europese zaken

Wetgeving voor de digitale interne markt in de Europese Unie staat hoog op de agenda. De grote jongens uit de Verenigde Staten moeten een toontje lager zingen.

Een demonstrant met een masker op van Facebook-baas Mark Zuckerberg pleit voor het Berlaymont-gebouw van de Europese Commissie voor regulering van Big Tech, december 2020.

Een demonstrant met een masker op van Facebook-baas Mark Zuckerberg pleit voor het Berlaymont-gebouw van de Europese Commissie voor regulering van Big Tech, december 2020. Foto: AFP

Nationale grote jongens als Albert Heijn en Jumbo doen het al lang: zelf de boodschappen thuis brengen die de klant online heeft besteld. Daarmee doen ze zelfs goede zaken. Want de eigen omzet en winst wordt erdoor op peil gehouden. In de kern is het niet anders dan wat de Amerikaanse webwinkel Amazon doet. Maar dan op Nederlandse schaalgrootte.

Nieuws

menu