De Britse Conservatieven hebben twee verkiezingen verloren en dat is een mokerslag voor Boris Johnson

De Britse Conservatieven hebben twee verkiezingen verloren in cruciale regio’s voor de partij. In Wakefield, nabij Leeds, werd een deel van de afgebrokkelde Rode Muur hersteld. Labour won met een groter deel van de stemmen dan verwacht. In het Zuidelijke Devon wonnen de Liberaal Democraten in een district dat al bijna anderhalve eeuw trouw conservatief stemt.

De leider van de Liberalen Ed Davey (l) en partijgenoot Richard Foord weten wel wat ze met Boris willen; hem de deur wijzen.

De leider van de Liberalen Ed Davey (l) en partijgenoot Richard Foord weten wel wat ze met Boris willen; hem de deur wijzen. Foto: AFP

De Britse premier Boris Johnson had al eerder aangegeven geen consequenties te zullen trekken uit het verkiezingsresultaat. Hij is in het Afrikaanse Rwanda ter gelegenheid van een bijeenkomst van het Gemenebest. Daar liet hij vrijdagochtend weten dat het niet om een vertrouwensvraag ging, maar dat het stemgedrag een uiting was van onvrede over hogere voedselprijzen en de dure benzine.

Nieuws

menu