Met de erkenning van de 'volksrepublieken' Donetsk en Loegansk zet Poetin de frontlinie van Oekraïne onder grotere spanning: Komen daar nu Russische 'vredessoldaten'?

Met zijn voornemen om de separatistenrepublieken in Oost-Oekraïne te erkennen, zet de Russische president Vladimir Poetin de frontlinie tussen de separatisten en het Oekraïense leger onder nog grotere spanning. Dit tot afschuw van het Westen.

Op grote afstand van de leden van zijn regering hoort Vladimir Poetin (geheel links) toe wat zijn belangrijkste politici (geheel rechts) vinden over de vraag of de beide opstandige regio’s in Oekraïne erkent moet worden of niet.

Op grote afstand van de leden van zijn regering hoort Vladimir Poetin (geheel links) toe wat zijn belangrijkste politici (geheel rechts) vinden over de vraag of de beide opstandige regio’s in Oekraïne erkent moet worden of niet. Foto: ANP

Bijna acht jaar geleden hielden beide separatistenrepublieken houtje-touwtje-referenda voor onafhankelijkheid, maar tot op heden zei Moskou dat de ‘Volksrepublieken’ van Donetsk en Loegansk weer bij de rest van Oekraïne moesten integreren. De erkenning door Poetin zet de frontlinie tussen de separatisten en het Oekraïense leger onder nog grotere spanning.

Nieuws

menu