Kiev kan een grote lading wapens en uitrusting tegemoet zien: de Amerikaanse Senaat keurt een militair hulppakket van 40 miljard dollar goed

De Amerikaanse Senaat heeft een militair hulppakket ter waarde van veertig miljard dollar (zo’n 38 miljard euro) goedgekeurd om Oekraïne te steunen. Het Huis van Afgevaardigden was al akkoord.

De Amerikaanse president Joe Biden leidt de Finse president Sauli Niinistö (l) en de Zweedse premier Magdalena Andersson (r) donderdag naar een persconferentie in de rozentuin van het Witte Huis.

De Amerikaanse president Joe Biden leidt de Finse president Sauli Niinistö (l) en de Zweedse premier Magdalena Andersson (r) donderdag naar een persconferentie in de rozentuin van het Witte Huis. Foto: AFP

Het voorstel kreeg veel steun in de Senaat. De Amerikaanse senatoren stemden met 86 stemmen voor en elf tegen. De tegenstemmers waren allemaal Republikeinen. President Joe Biden, die donderdag de leiders van Finland en Zweden in Washington ontving, hoeft de wet nu alleen nog te ondertekenen.

Nieuws

menu