Dit artikel is vandaag gratis

Trump doet in 2024 ’zeer, zeer waarschijnlijk’ opnieuw mee aan de presidentsverkiezingen

Trump was van 2017 tot 2021 president van de Verenigde Staten, maar verloor de laatste presidentsverkiezingen van Joe Biden. Foto: Stephen Maturen

Voormalig president Donald Trump gaat ’zeer, zeer, zeer waarschijnlijk’ in 2024 opnieuw een gooi doen naar het Witte Huis. Dat zei Trump donderdag tijdens een bijeenkomst in de staat Iowa.

„Ik zal, in een poging om land succesvol, veilig en groots te maken, zeer waarschijnlijk opnieuw een poging doen”, kondigde Trump volgens persbureau Reuters aan. „Maak je maar klaar, dat is wat ik zeg.” Zodra Trump zijn kandidatuur officieel maakt, zullen zich naar verwachting meer Republikeinse kandidaten melden.

Trump belde volgens Reuters met vertrouwenspersonen om mogelijke scenario’s uit te pluizen, aangezien hij lijkt te profiteren van de verwachte Republikeinse overwinningen tijdens de midterms, een stembusgang die tussen twee presidentsverkiezingen in valt. Kiezers kunnen stemmen voor alle zetels van het Huis van Afgevaardigden en 34 van de 100 zetels in de Senaat.

De huidige president Joe Biden sprak een dag eerder nog kritisch over Trump, die nog altijd zonder bewijs beweert dat de laatste presidentsverkiezingen gestolen zijn. Hij wees erop dat honderden Republikeinse kandidaten ook nog steeds de nederlaag van Trump weigeren te accepteren.

Nieuws

menu