Voor Zelenski is de oorlog pas voorbij als de Krim is heroverd. 'De Krim is Oekraïens en we zullen het nooit opgeven'

Volgens Volodimir Zelenski is de oorlog met Rusland pas geëindigd als het door Moskou in 2014 geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim, aan de Zwarte Zee, is bevrijd.

President Volodimir Zelenski tijdens de ceremonie op de Dag van de Luchtmacht waar staatsonderscheidingen werden uitgedeeld aan militairen en families van gesneuvelde soldaten.

President Volodimir Zelenski tijdens de ceremonie op de Dag van de Luchtmacht waar staatsonderscheidingen werden uitgedeeld aan militairen en families van gesneuvelde soldaten. Foto: AFP

,,De Krim is Oekraïens en we zullen het nooit opgeven”, zei de Oekraïense president in zijn dagelijkse videoboodschap. ,,Het Zwarte-Zeegebied kan niet veilig zijn zolang de Krim bezet is. Er zal geen stabiele en duurzame vrede zijn in veel landen aan de Middellandse Zee zolang Rusland ons schiereiland als zijn militaire basis kan gebruiken”, aldus Zelenski. Hij concludeerde: ,,Deze Russische oorlog tegen Oekraïne en tegen het hele vrije Europa begon met de Krim en moet eindigen met de Krim. Met zijn bevrijding.”

Nieuws

menu