Wat moet Israël nu het wordt overstroomd door Russische oligarchen?

Russische oligarchen zijn opgejaagd wild in het Westen. Hun tegoeden worden bevroren en megajachten aan de ketting gelegd. Voor een deel van hen is er een toevluchtsoord: Israël. Al neemt ook daar de roep toe om op te treden tegen de exorbitant rijke en vaak corrupte vrienden van Vladimir Poetin.

Op de muren van de oude stad in Jeruzalem zijn een Russische en een Oekraïense vlag geprojecteerd. Daarbij staat in het Hebreeuws de Bijbelse tekst 'Hij die vrede maakt in de hemelen', en de woorden 'we wachten op jullie'.

Op de muren van de oude stad in Jeruzalem zijn een Russische en een Oekraïense vlag geprojecteerd. Daarbij staat in het Hebreeuws de Bijbelse tekst 'Hij die vrede maakt in de hemelen', en de woorden 'we wachten op jullie'. Foto: EPA

Roman Abramovitsj werd tot voor kort als een held ontvangen in Israël, waar hij twee gigantische villa’s en een kantoorpand bezit. Maar de rode loper is vervangen door geblindeerde ramen. Daarachter verschool de voormalige Chelsea-eigenaar zich toen hij maandag zijn landgoed in Herzliya verliet. Even later, kort voordat hij op zijn privévliegtuig stapte, werd hij alsnog gefotografeerd op het vliegveld. Moederziel alleen in de VIP-lounge.

Nieuws

menu