Wedijveren met China: G7 wil 600 miljard ophalen voor investeringen in ontwikkelingslanden

De leden van de G7 willen 600 miljard dollar aan fondsen werven voor infra- structuur in ontwikkelings- landen. Dit dient als tegenwicht voor de vergelijkbare ‘Nieuwe Zijderoute’ van China.

Bij de G7-bijeenkomst in de Duitse deelstaat Beieren die zondag is begonnen wordt ook geprotesteerd, zoals op de foto door Oxfam. ‘Houd op onze planeet op te branden’, staat op het spandoek, met daarnaast de aardbol boven een barbecue. De personen stellen wereldleiders voor, gekleed in Beierse klederdracht.

Bij de G7-bijeenkomst in de Duitse deelstaat Beieren die zondag is begonnen wordt ook geprotesteerd, zoals op de foto door Oxfam. ‘Houd op onze planeet op te branden’, staat op het spandoek, met daarnaast de aardbol boven een barbecue. De personen stellen wereldleiders voor, gekleed in Beierse klederdracht. Foto: AFP

De Amerikaanse president Joe Biden zal de plannen komende dagen samen met leiders uit Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, de EU en Canada onthullen, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van grote industrielanden die dit jaar wordt gehouden in het Schoss Elmau, 75 kilometer ten zuiden van München.

Nieuws

menu