Volgens het Westen en Kiev toont de mobilisatie vooral het falen van de Russische oorlog

De Russische afkondiging van een gedeeltelijke mobilisatie toont volgens Oekraïne maar één ding aan: dat de Russische oorlog niet volgens plan verloopt. Dat zegt de adviseur van president Zelenski. Westerse bewindslieden sluiten zich bij die conclusie aan.

In Moskou (foto) en andere steden in Rusland is woensdag geprotesteerd tegen het besluit van Poetin een deel van de bevolking te mobiliseren voor de strijd in Oekraïne. Daarbij zijn volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zeker duizend mensen aangehouden.

In Moskou (foto) en andere steden in Rusland is woensdag geprotesteerd tegen het besluit van Poetin een deel van de bevolking te mobiliseren voor de strijd in Oekraïne. Daarbij zijn volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zeker duizend mensen aangehouden. Foto: EPA

Rusland gaat 300.000 reservisten oproepen. Dat maakte minister van Defensie Sergej Sjojgoe woensdag bekend nadat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie had afgekondigd. Volgens Michailo Podoljak, de adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, was deze Russische stap ,,voorstelbaar” en zal die vooral zorgen voor onvrede onder de Russische bevolking.

Nieuws

menu