Naaktmodellen en tekenen op muziek van Vader Abraham: Kunstkring Weststellingwerf bestaat vijftig jaar en is verder 'heel gewoon gebleven'

Op 22 maart 1973 kwamen zes vrienden bijeen in het buurthuis in Noordwolde en begonnen zij Kunstkring Weststellingwerf. Vijftig jaar later bestaat de Kunstkring nog en komen achttien leden bij elkaar in Wolvega om samen kunst te maken. Het doel? Van elkaar leren en vooral veel plezier maken.

Burgemeester André van de Nadort krijgt bij de opening van de expositie in de Kijkzaal een bloemetje aangereikt door voorzitter Jannie Bouma.

Burgemeester André van de Nadort krijgt bij de opening van de expositie in de Kijkzaal een bloemetje aangereikt door voorzitter Jannie Bouma. Foto: G. de Roode

,,Het is een hele bijzondere club, opgericht door een stelletje amateurs”, vertelt voorzitter van de Kunstkring Weststellingwerf Jannie Bouma, die zelf zo’n twaalf jaar aangesloten is bij de club. De zes amateurkunstenaars waren met elkaar bevriend en afgekomen op een oproep van het toenmalige Cultuurfonds om een dergelijke club te vormen, zegt Bouma. ,,Zij hebben de statuten opgemaakt en na vijftig jaar handelen we daar nog steeds naar.”