De 99-jarige sopraan Uke Boonstra-Stellingwerf van het Christelijk Senioren Koor uit Makkum treurt: het Noordelijk Seniorenfestival gaat niet door vanwege corona

Ze had zich er zo op verheugd, maar helaas: het Noordelijk Senioren Festival voor koren en orkesten dat volgende week in Surhuisterveen zou worden gehouden, gaat niet door. ,,Ik hie der sa’n nocht yn. Even in dei wer fuort.”

Repetitie van het Christelijk Fries Seniorenkoor met 99-jarig koorlid Uke Boonstra-Stellingwerf uit Makkum (in turkoois/zwart), voor haar staat (in zwart) de 96-jarige Tine Wolters-Kuipers.

Repetitie van het Christelijk Fries Seniorenkoor met 99-jarig koorlid Uke Boonstra-Stellingwerf uit Makkum (in turkoois/zwart), voor haar staat (in zwart) de 96-jarige Tine Wolters-Kuipers. Foto: Simon Bleeker

Ze had het wel een beetje zien aankomen. Afgelopen woensdagmiddag tijdens de wekelijkse repetitie van Christelijk Seniorenkoor Friesland in de Oosterkerk in Sneek stond de vaste dirigente, Grietje Dam-Riemersma, niet voor het koor. Zij en haar man waren vanwege corona thuis. En de berichten over de oplopende coronacijfers in Nederland voorspelden weinig goeds.

Nieuws

menu