De documentaire 'Writing with fire' is een inspirerend eerbetoon aan vrouwelijke journalisten in India | Filmrecensie

In Writing with fire volgen we sterk gemotiveerde vrouwen van het enige nieuwsplatform in India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de laagste kaste in het land. Ze hebben een duidelijke missie.

De documentaire Writing with fire volgt de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India dat wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit.

De documentaire Writing with fire volgt de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India dat wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit. Foto: Amstelfilm

Een groep van twintig vrouwen, jong en in kleurige sari’s, zit in een kring op de grond. Het is 2016. Ze nemen het besluit om Indiaas enige door vrouwen gerunde papieren krant Khabar Lahariya (letterlijk: golven van het nieuws) om te vormen tot een digitaal nieuwsplatform. De kloof met de digitale wereld is nog groot onder deze journalisten, voornamelijk plattelandsvrouwen uit de Dalitklasse, de laagste van India, voorheen ook wel aangeduid als de ‘onaanraakbaren’. Het succes van het nieuwe medium is ongeëvenaard, maar nooit zonder risico.

Nieuws

menu