Annemijn Rol uit De Tike staat weer in de finale van de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble

Zou het Annemijn Rol dit keer wel lukken om de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble te winnen? Zondag doet ze met twaalf andere jonge componisten een gooi naar de hoofdprijs bij Tivoli in Utrecht.

Annemijn en Floris Rol uit De Tike staan zondag met het NBE op het podium in Tivoli Vredeburg, waar ze samen met het orkest Annemijn's compositie 'Pepper' zullen uitvoeren.

Annemijn en Floris Rol uit De Tike staan zondag met het NBE op het podium in Tivoli Vredeburg, waar ze samen met het orkest Annemijn's compositie 'Pepper' zullen uitvoeren. Foto: Atsje Rol-Boersma

Annemijn (nu 11) was nog maar acht toen ze het in 2019 schopte tot de finale met The Cat of Love . Dit jaar doet ze weer mee met het nummer Pepper , dat ze al had geschreven voor een opdracht van haar vioollerares Julia Philippens, vertelt haar moeder Atsje Boersma. ,,Ze moest iets maken over wat haar bezighield. Zij besloot toen iets te maken over de crises waar we nu allemaal mee zitten, en toevallig paste dat net in het thema van het NBE.”

Nieuws

menu