In het prachtige prentenboek van de Kinderboekenweek 'Egalus' geeft de hoofdpersoon het goede voorbeeld en ruimt plastic op | Kinderboek

Van 5 tot en met 16 oktober vindt voor de 86e keer de Kinderboekenweek plaats. Een week - eigenlijk twaalf dagen dus - die bruist van de activiteiten voor kinderen in scholen, bibliotheken, boekhandel en theaters. Alles heeft dit jaar te maken met het thema Gi-ga-groen! Schrijvers reizen door het hele land om hun lezers te ontmoeten. En dan zijn er natuurlijk het kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek.

De egels zijn verdiept in hun boeken.

De egels zijn verdiept in hun boeken. Illustratie Marije Tolman

Het is buiten erg rustig. We zien op een schitterende prent het bos met tegen een boom een lezende krokodil en in een andere boom een pauw verdiept in een boek. Drie vogels vliegen in de lucht en op de achtergrond zien we de top van een schoorsteen waar rook uit komt. Op de volgende pagina van het prentenboek Egalus zien we een brandende houtkachel met een schoorsteenpijp met daarvoor allemaal egels verdiept in boeken. Het kleinste egeltje vraagt ‘Opa, kan je ons het verhaal uit de Sjeestijd nog eens vertellen?’ En opa antwoordt glimlachend ‘Natuurlijk’.

Sjeestijd

Nieuws

menu