Tips van boekhandelaar Marjan Wielinga: een biografie van een sterke, vooruitstrevende Friese kunstenares, een monument voor een bijzondere jongen en een spannende graphic novel. ,,Alle drie geschreven door fantastische vertellers." | Boekentips

Een indrukwekkende biografie, een monument voor een bijzondere jongen en een spannende gothic novel voor tieners die stevig in hun schoenen staan. De top-3 van Marjan Wielinga is divers qua genre, maar toont ook eenheid. ,,De schrijvers zijn fantastische vertellers.”

Marjan Wielinga van boekhandel Van der Velde in Drachten.

Marjan Wielinga van boekhandel Van der Velde in Drachten. Foto: Jilmer Postma

Als iemand weet wat het is om tegen de conventies in te gaan, is het de in Leeuwarden geboren Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994). Ze ontwikkelt zich tot een succesvol kunstenares, in een tijd dat de kunstwereld gedomineerd wordt door mannen. Bovendien wil haar voorname familie niet dat ze voor de kunsten gaat. Jeanne trekt zich er niets van aan en presenteert zichzelf in 1936 op een prestigieuze tentoonstelling in Parijs als schilderes, het startpunt van een carrière waarin ze controverse niet schuwde.

Nieuws

menu