Dit artikel is vandaag gratis

Crystal meth, pillen en Instagram komen voor in de Friese versie van ‘Het Dorp’ door Elske DeWall voor derde grote Kameleonfilm

De Kameleonfilm Aan de ketting! Foto: Holland Film Nieuws

De verslavende drug crystal meth, pillen en instagram komen voor in de nieuwste en tevens Friese versie van ‘Het Dorp’. De klassieker van Wim Sonneveld wordt gezongen door Elske DeWall.

Het lied is de titelsong ‘t Nije Doarp van de nieuwe Kameleon-film Aan de Ketting! Deze gaat eind juni in de bioscopen draaien.

De tekst van de Friese versie is van de Friese regisseur en acteur Steven de Jong. De Kameleon aan de ketting! is de derde bioscoopfilm van hem over de beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. De broers worden vertolkt door twee nieuwe acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht.

In de nieuwe film krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet. De boot van de broers draait op het vervuilende diesel en dat is voortaan verboden.

‘Het Dorp’ is oorspronkelijk een bewerking van het Franse lied La Montagne . Schrijver Friso Wiegersma eerde met het lied uit 1965 zijn geboortedorp Deurne en constateerde dat de vooruitgang het dorp niet per se goed gedaan heeft. Het nummer staat al twintig jaar doorlopend hoog in de Top 2000 en is door talloze Nederlandse zangers uitgevoerd: van Karin Bloemen tot André van Duin, van Willem Nijholt tot Frans Bauer.

Elske DeWall is onder meer bekend van haar rol als Maria in The Passion. Het is te beluisteren op het YouTube-kanaal van DeWall .

Van de boeken van ‘De Kameleon’ zijn in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken respectievelijk 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Nieuws

menu