De oergong: een fanfareconcert met liefde voor het Wad | Recensie

Het concert De oergong is een aanrader, schrijft recensent Jelle Terwal. Het gespeelde muziekstuk Images of a Sea past perfect bij de plek waar het wordt gespeeld: het Wad bij Koehool.

Concert De Oergong bij de Waddendijk van Koehool. Musici van De Bazuin zitten op de podia. Op de golfbreker is trompettist Erik Vloeimans te zien.

Concert De Oergong bij de Waddendijk van Koehool. Musici van De Bazuin zitten op de podia. Op de golfbreker is trompettist Erik Vloeimans te zien. Foto: Catrinus van der Veen

Alleen al de heenreis naar de locatie bracht de muziek- en natuurliefhebbers afgelopen woensdag in de sfeer, die de initiatiefnemers voor de toehoorders wilden creëren. Nietsvermoedende loslopende schapen genoten van het pas gemaaide gras, terwijl de chauffeurs er tussendoor manoeuvreerden om de eveneens grasrijke parkeerplaats te bereiken. Daarna volgde als voorproefje een inspirerende wandeltocht langs de Wad-zijde over de zeedijk naar de plek waar Christelijke Muziekvereniging De Bazuin uit Tzummarum klaar zat om hun concert De oergong ten gehore te brengen.

Nieuws

menu