Woon je in Woudsend? Dan kun je op kerstmorgen wakker worden met blaasmuziek. Drie baritonspeelsters gaan kerstliederen spelen in het dorp: 'Wy sille blaze troch de buorren'

Of er ooit op Kerstmorgen kerstliederen werden geblazen in Woudsend? Niemand weet het meer. Wel werd er in het verleden gezongen. Drie muzikanten uit het watersportdorp beginnen zaterdagmorgen vroeg een nieuwe traditie.

Annewiep Bloem (links), Aletta Miedema (midden) en Anneke Yntema op de brug over de Ie in Woudsend. Zij zullen de dorpsgenoten zaterdagmorgen verrassen met kerstmuziek op hun baritons.

Annewiep Bloem (links), Aletta Miedema (midden) en Anneke Yntema op de brug over de Ie in Woudsend. Zij zullen de dorpsgenoten zaterdagmorgen verrassen met kerstmuziek op hun baritons. Foto: Marco Keyzer

De drie muzikanten noemen zich in de groepsapp de Wâldseiner baritonfamkes. Echt meisjes zijn het niet meer. Anneke Yntema is op euphonium met 54 jaar de oudste, Aletta Miedema op bariton is met 52 jaar iets jonger en de jongste is Annewiep Bloem (48) op altbariton.

Nieuws

menu