Benny Lindelauf vertelt het verhaal van een dochter van een herder en haar lievelingsschaap en verweeft daar prachtig het verhaal van Kerst doorheen | Kinderboek

Bij Kerst horen verhalen. Niet die over een kerstman die vooral gewaardeerd wordt voor de cadeautjes die hij rondbrengt, maar de échte verhalen die je tot nadenken aanzetten. Benny Lindelauf geeft een geheel eigen invulling aan het bekende kerstliedje De herdertjes lagen bij nachte en Astrid Lindgren neemt ons mee naar ruim een eeuw terug toen zij als zesjarige het feest vierde.

Een man en een vrouw op een ezel op weg naar Betlehem.

Een man en een vrouw op een ezel op weg naar Betlehem. Illustratie: Marieke Nelissen

Gili maakt zich ernstige zorgen waar haar medaillon is gebleven, omdat haar vader erg boos zal worden als hij erachter komt dat zij deze, een herinnering aan haar overleden moeder, heeft verloren. Dan bedenkt ze dat ze het moet hebben laten vallen toen ze de schapen in de schaapskooi begeleidde. Ze gaat op zoek en vindt daar, als er opeens een straal licht uit de hemel komt, het sieraad. Maar bij het sluiten van de schaapskooi ontsnapt haar lievelingsschaap. ‘Brekebeen’, het schaap dat op de geboortedag zijn poot brak, zou normaal gedood worden, maar Gili mocht hem behouden. En nu ontsnapt hij de koude winternacht in, omdat hij te weinig aandacht van haar krijgt en Gili gaat naar hem op zoek. Een gevaarlijk zoektocht, waarbij zij ook de strijd met een wolf moet aangaan.

Licht van een ster

Nieuws

menu