Yoko wordt door de bliksem getroffen en kan daarna mensen te kunnen genezen. Het nieuwe 'Bliksemkind' van Hans Hagen is mysterieus en magisch | Kinderboek

Hans Hagen weet in zijn nieuwste kinderboek een magische wereld te creëren. Die wordt versterkt door de gekozen vertelstructuur, waarbij elk hoofdstuk vanuit een andere perspectief wordt verteld. Dat perspectief ligt bij personages uit het verhaal, maar ook bij voorwerpen zoals een radio, een steen of de bliksem. Een bijzonder geslaagde opzet.

De lotussteen blijkt geneesachtige krachten te bezitten.

De lotussteen blijkt geneesachtige krachten te bezitten. Illustratie: Martijn van der Linden

Yoko wordt in het rijstveld overvallen door een noodweer. Djodo was na de eerste donderslag gevlucht. ‘Het was aan het einde van de middag, maar het leek al nacht. En toen schoot een bliksemstraal een barst in het zwart.’ Haar oma had altijd gezegd dat je bij onweer plat op de grond moet gaan liggen. Yoko wordt geraakt door een bliksemschicht. ‘Een wagenwiel van vuur spong recht op me af. Hij knotste dwars door het bamboe mijn kant op.’ Haar vader vindt haar en brengt haar naar huis. Als Yoko weer bijkomt, merkt zij dat ze een steen in haar hand heeft, een steen die niet losgelaten wil worden.

Bijzondere steen

Nieuws

menu