Eerste editie van het tweedaagse literaire Vestdijkfestival in Harlingen wordt vanwege corona verplaatst naar nazomer

De eerste editie van het tweedaagse literaire festival Vestdijk in Harlingen is vanwege corona verschoven naar eind augustus en mogelijk begin september. Daar is de organisatie nog niet over uit.

 Eeltsje Hettinga zou meedoen aan het Vestdijkfestival.

Eeltsje Hettinga zou meedoen aan het Vestdijkfestival. Foto: Marchje Andringa

Wel is duidelijk dat het festival in ieder niet in juni plaatsvindt, zoals eerder het voornemen was. De gemeente Harlingen, de bibliotheek, boekhandel Van der Velde en museum het Hannemahuis vinden het vooral jammer voor de artiesten dat het festival wordt verplaatst.

Mensen die al een kaartje hebben gekocht kunnen hun geld terug krijgen of later gebruiken. Op het programma staan schrijvers, dichters en muzikanten die samen voor een afwisselend programma verzorgen waarin Vestdijk in verschillende vormen terugkomt.

Onzeker

De organisatie had al veel mensen vastgelegd, zoals Dick Vestdijk, Kees ’t Hart, Hiske Oosterwijk, Josse Pietersma, Wiebe Kaspers, Flip van Doorn, Bauke van der Woude, Josse Pietersma, Eeltsje Hettinga, Doeke Sijens en Jankobus Seunnenga. Het is onzeker of zij in augustus of september ook kunnen.