Humoristisch en melancholisch tegelijk: 'The worst person in the world' is een eigenzinnige en gelaagde Noorse romcom | Filmrecensie

De knap gemaakte romantische komedie The worst person in the world gaat over de jonge twijfelaarster Julie, die in het bruisende Oslo op zoek gaat naar zichzelf. Het resultaat is een humoristische en tegelijk melancholische levensschets.

Als Julie (Renate Reinsve) dertig wordt, gooit ze het roer om in de Noorse zwarte komedie The worst person in the world.

Als Julie (Renate Reinsve) dertig wordt, gooit ze het roer om in de Noorse zwarte komedie The worst person in the world. Foto: Cinéart

Meteen aan het begin van de film wordt duidelijk dat Julie (Renate Reinsve) nogal moeite heeft met kiezen. Ze stapt zomaar over van haar studie geneeskunde naar psychologie, want ze vindt de ziel toch eigenlijk interessanter dan het lichaam. Niet veel later keert ze de universiteit helemaal de rug toe om zich te richten op fotografie. Ook in de liefde is ze wispelturig. Ze komt voor moeilijke relationele keuzes te staan. Hoe ziet ze haar eigen toekomst voor zich en met wie?

Eigenzinnige keuzes

Nieuws

menu