Waar ga jij samen genieten van kerstmuziek? Van 'Bach for kids' tot een kerstoratorium in het Fries: een greep uit de concerten die er dit jaar plaatsvinden in Fryslân

Ze staan te popelen om weer een kerstconcert te geven: de koren, korpsen en musici in onze provincie. Of het nu gaat om amateurs of professionals; twee jaar lang konden ze (bijna) niks met hun kerstrepertoire. Het publiek moest het doen met kerstcd’s, radio en eventueel filmpjes van eerdere optredens. Nu de kerken en concertzalen weer vol stromen kunnen we eindelijk weer samen genieten van kerstzang en -muziek. Waar? De kerstconcertenagenda vertelt het. Een kleine greep uit het aanbod.

Bladmuziek.

Bladmuziek. Foto: Shutterstock

,,Het is heerlijk om nu eindelijk weer een kerstconcert te kunnen gaan geven”, zegt dirigent Gerben van der Veen van Hortus Vocalis. ,,Vorig jaar werden we door corona opeens toch weer de kerken uit gejaagd en konden we niks meer.” De voorbereidingen voor het Weihnachtsoratorium van Bach waren toen al in een heel ver stadium. ,,We hadden al een keer of vier gerepeteerd van in totaal acht repetities.”

Nieuws

menu