Eindelijk is er weer een écht Welcome to the village-festival (maar wel een beetje anders)

Welcome to the Village is neergestreken in hartje Leeuwarden. Het meerdaagse muziekfestival viert het tienjarig bestaan min of meer noodgedwongen in de binnenstad.

Eva van Netten van Welcome to the Village bij de festivallocatie bij De Harmonie in Leeuwarden.

Eva van Netten van Welcome to the Village bij de festivallocatie bij De Harmonie in Leeuwarden. Foto: Marchje Andringa

Eva van Netten gaat af en toe kijken naar de opbouw en het begint al wat vertrouwd te voelen. Het Mata Hariplein krijgt gezelligheid. De vertrouwde zitjes en kleden maken het geheel fleurig en het strandje naast Stadsschouwburg De Harmonie is straks een ideale plek om tussen de optredens door te chillen en dankzij de bomen van BOSK, ziet het er ook nog groen uit op het plein al is het natuurlijk geen Groene Ster, maar goed. ,,We wilden dit keer een festival organiseren dat door kon gaan, en zonder de dreiging dat het niet zou lukken door problemen met de vergunning.”

Dat overkwam de organisatie vorig jaar. Tien dagen voor het festival zette de voorzieningenrechter een streep door het festival. Verplaatsen naar de binnenstad was toen ook een optie, maar ging vanwege de toen snel stijgende besmettingscijfers ook niet door. Een hele domper, nadat ook de editie van 2020 door corona moest worden afgezegd.

Nieuws

menu