Elfstedentochtmusical heeft moeite beleggers te vinden: 'De Tocht moet doorgaan'

Elfstedenmusical ‘De Tocht’ heeft moeite om beleggers te vinden, ondanks de succesvolle kaartverkoop die twee weken geleden startte. De musical staat gepland voor oktober en november van dit jaar.

Medio november werd met een drijvende ijsvloer op de Elfstedentochtroute aandacht gevraagd voor het musicalspektakel ‘De Tocht’.

Medio november werd met een drijvende ijsvloer op de Elfstedentochtroute aandacht gevraagd voor het musicalspektakel ‘De Tocht’. Foto: Marco Keyzer

In 2016 is gestart met dit monsterproject: vanaf de grond een theaterproductie opzetten én een eigen, tijdelijk, theater bouwen. Creatief producent van De Tocht Foppe van der Veen vertelt over het sentiment dat om de Elfstedentocht hangt: ,,Het schaatsevenement is van niemand en is daarbij van iedereen. We willen daarom iedereen de kans geven om daar onderdeel van te zijn.” Zo zijn er startbewijshouders, oftewel tweeduizend mensen die een ticket vooraf kochten en daardoor mee kunnen denken aan de inhoud van de voorstelling. ,,Daarnaast wilden we dat iedereen de kans had om in dit project te investeren. We hebben maar één doel: De Tocht moet doorgaan.”

Nieuws

menu