Dit artikel is vandaag gratis

Na twee jaar afwezigheid is er weer een festival Explore the North in de binnenstad van Leeuwarden

Archieffoto van een programma-onderdeel van Explore the North in de Waalse Kerk in Leeuwarden. Foto: Marcel van Kammen

Het festival Explore the North komt dit najaar terug. Na twee jaar kan het festival, dat draait om muziek, literatuur, wetenschap, theater en verhalen, weer plaatsvinden in de binnenstad. Op het Hofplein komt een stadskas te staan.

Explore the North staat gepland voor het weekend van 14 tot en met 16 oktober. Dat is een maand eerder dan normaal. Het evenement ging twee jaar niet door vanwege corona. Vorig jaar opperde de organisatie nog om voor een andere vorm te kiezen met meer spreiding in tijd en locaties. Nu is er toch voor gekozen de oude opzet van één weekend te laten terugkeren.

Stadskas

De stadskas komt ook weer, dit keer op het Hofplein. Deze glazen kas is vrij toegankelijk en staat er al vanaf 1 oktober. ,,Een centrale plek, middenin het centrum, daar zijn we heel blij mee”, zegt Mark Hospers, algemeen directeur van Explore the North. ,,In de Stadskas presenteren we net als voorgaande jaren in samenwerking met culturele partners een gratis, veelkleurig en meerstemmig programma.”

Voor de overige onderdelen, die op verschillende locaties in de binnenstad van Leeuwarden plaatsvinden, kunnen kaarten worden gekocht. Dit kan vanaf nu. Tot 17 juli geldt een vroegboekkorting.

Nieuws

menu