Dit artikel is vandaag gratis

Oerol krijgt compactere opzet. 'We vinden het belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet en meer ruimte te geven aan het landschap van Terschelling'

De voorstelling 'Kaapdiegoeiekoop' op de eerste dag van Oerol, editie 2022. Foto: ANP

Oerol op Terschelling krijgt een andere opzet. Tijdens de komende editie is niet langer sprake van vier zogeheten ‘oorden’ maar komt er één ‘festivalhart’, bij West aan Zee, Paal 8.

,,We hebben geluisterd naar feedback van bezoekers, eilanders én de natuur en vinden het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet. Daarom maken we de harde en bewuste keuze om te werken met minder locaties en meer ruimte te geven aan het landschap van Terschelling”, stelt de organisatie.

Net als andere jaren kunnen festivalgangers komende zomer weer genieten van theater, dans, beeldende kunst en muziek. Het programma zal volgens de organisatie wel iets ,,compacter” zijn. ,,Pionieren betekent ook durven loslaten en van koers veranderen”, aldus de organisatie. Het theater vindt plaats tussen de duinen en op het strand en richt zich onder meer op de vraag ,,hoe we als mens sàmen met de natuur moeten en kunnen leven”.

Waar straattheater een aantal edities niet kon door corona, is het nu weer terug in de Terschellinger dorpen.

Kaartverkoop

Oerol vindt dit keer plaats van 9 tot en met 18 juni. Op 2 mei moet het grootste deel van het programma op de website te vinden zijn. De kaartverkoop gaat voor vrienden van Oerol van start op 10 mei (20.00 uur), en de reguliere verkoop op 16 mei om 12:00 uur.

Nieuws

menu