Fotofestival Noorderlicht trapt af in Fryslân: Theaterkerk Nes laat je nadenken en verwonderen over de relatie tussen mens en technologie

Fotofestival Noorderlicht laat vanaf zaterdag in Fryslân van zich horen. Op zes plekken openen exposities die spelen met de gevolgen van moderne technieken en internet. Is het onderscheid tussen nep en echt nog te maken? Theaterkerk Nes belicht vanuit dit thema de relatie tussen mens en de medische technologie.

Dynamic Arm, portet uit de fotoserie Medical engineering van Aristidis Schnelzer.

Dynamic Arm, portet uit de fotoserie Medical engineering van Aristidis Schnelzer. Foto: Aristidis Schnelzer

Tien werken zijn er slechts te zien in Theaterkerk Nes, negen foto’s van de Duitse fotograaf Aristidis Schnelzer en een video van de Belg Frederik Heyman. Maar de impact is er niet minder om, zegt Anke Bijlsma, uitbaatster van de theaterkerk. ,,Jo wurde hjir oan it tinken set oer wa’t noch de baas is: binne dat de minsken of is dat de technologie?” Ze betrapte zich op deze vraag toen ze de tien minuten durende video van Heyman bekeek. ,,Is dit echt of nep, nimme masines en moderne apparatuer echt op dizze wize ús libben oer? Dêr boartet hy hiel sterk mei.”

Nieuws

menu