Dit artikel is vandaag gratis

Friese bioscoopfilm 'Stjer' trok al 10.000 bezoekers naar filmzalen

Scene uit film 'Stjer' Foto: Stjer

Popband De Hûnekop heeft met de Friese film Stjer veel drukte veroorzaakt in de Friese bioscopen. In amper vier weken tijd kwamen er bijna tienduizend bezoekers.

Stjer was in september de best bezochte film in Fryslân. De Friese actiecomedy ging op 6 september in première. Hij gaat over een seriemoordenaar die het voorzien heeft op Friese artiesten. Hoofdrol speelt zanger Emiel Stoffers van De Hûnekop. ,,Wy hiene hope dat de film in sukses wurde soe, mar dat is fansels altyd ôfwachtsje. Ik bin tige grutsk dat der safolle minsken komme te sjen”, zegt Stoffels.

De Friese film draait niet alleen in Fryslân, maar ook daarbuiten. In Groningen werd de film in het Nederlands ondertiteld, zegt regisseur Janko Krist, voor een groep studenten. Ook wordt de film inmiddels getoond in Heerlen, Emmeloord en Klazienaveen.

De Friese bioscopen hadden niet verwacht dat Stjer zo’n succes zou worden, erkent Nick van der Berg van CineSneek. ,,De film trekt niet alleen fans, maar ook een breder publiek.” Sander Hakbijl, eigenaar van De Bios in Drachten, ziet eenzelfde beeld. ,,Het is opvallend dat alle doelgroepen Stjer inmiddels omarmen.”

Nieuws

menu