Friese blockbusters laten op zich wachten: steunfonds nog niet in actie

Eens per twee jaar een mega-publiekstrekker in Fryslân neerzetten, daar hoopt het Frysk Blockbuster Fonds op. Ruim anderhalf jaar na de oprichting heeft het fonds echter nog geen kunst- en cultuurproducenten kunnen steunen. Het bestuur gaat daarom poolshoogte nemen in het veld.

Het Frysk Blockbuster Fonds is opgericht om projecten à la LF2018-muziektheaterspektakel 'De Stormruiter' te ondersteunen.

Het Frysk Blockbuster Fonds is opgericht om projecten à la LF2018-muziektheaterspektakel 'De Stormruiter' te ondersteunen. Foto: Ruben van Vliet

Een half miljoen euro voor musea, en een half miljoen voor podiumkunsten, dat heeft het Frysk Blockbuster Fonds (FBBF) in kas. Bestemd voor de voorfinanciering van kansrijke projecten van het formaat De stormruiter , het muziektheaterspektakel dat tijdens het Culturele Hoofdstadjaar in 2018 met 22 voorstellingen 103.000 bezoekers trok. Grootse projecten die Fryslân op de kaart zetten, die veel publiek op de been brengen en zo ook de regionale economie een impuls kunnen geven.

Nieuws

menu