Gouden jubileumtour symfonieorkest Ricciotti Ensemble trapt af in Sneek

Het Amsterdamse Ricciotti Ensemble bestaat vijftig jaar. Het symfonieorkest dat vooral optreedt op plekken waar mensen nauwelijks live muziek kunnen beleven, trapte gisteren zijn jubileumtour af in Sneek.

De aftrap van de jubileumtour van het Ricciotti Ensemble in Kunstencentrum Atrium in Sneek, met in het midden (oranje schoenen) gastviolist Tim Kliphuis.

De aftrap van de jubileumtour van het Ricciotti Ensemble in Kunstencentrum Atrium in Sneek, met in het midden (oranje schoenen) gastviolist Tim Kliphuis. Foto: Simon Bleeker

Spontane optredens op onverwachte plekken waarbij de muzikanten dwars door hun publiek heenlopen. Dit typeert de optredens van het Ricciotti Ensemble uit Amsterdam. Vanwege de coronamaatregelen is dat allemaal niet mogelijk, maar de 42 muzikanten konden woensdag in Sneek toch hun jubileumtour ter ere van het vijftigjarig bestaan beginnen. Wat minder spontaan - met touwen die de looproutes aangaven en op veilige afstand van het publiek - gaven ze gistermiddag hun eerste jubileumconcert in het Sneker kunstencentrum Atrium. Violist en componist Tim Kliphuis vergezelt als solist de muzikanten bij hun jubileumtour.

Lees ook

Nieuws

menu