Dit artikel is vandaag gratis

Het Heerenveense koor Perspectief gaat de komende weken op tournee met de de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir

Heerenveens koor zingt de Messiah. Foto: Perspectief

Het Heerenveense koor Perspectief gaat de komende weken op tournee met de de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir. De Messiah wordt achtereenvolgens opgevoerd in Sneek, Heerenveen en Meppel.

De opvoeringen zijn een mix van gospel en hedendaagse muziek, stemmige en up-tempo nummers. De liedjes gaan over het leven van Jezus Christus. Tussendoor zijn teksten geweven die de verbinding met het heden leggen, met de actualiteit en het leven van alledag. Uit de oorspronkelijke Messiah , zoals gecomponeerd door de leider van het Oslo Gospel Choir Tore W. Aas, zijn veertien nummers geselecteerd, om tot een evenwichtig programma te komen.

De dienst in Sneek is op 27 maart om 16 uur in de Zuiderkerk. Op Stille Zaterdag 16 april voert Perspectief de Messiah op in Heerenveen (Trinitas om 21 uur). De slotuitvoering is op vrijdag 22 april om 20 uur in De Samenstroom in Meppel.

Het koor Perspectief bestaat al 25 jaar. Met ruim zestig enthousiaste leden, is het koor verbonden aan de Protestante Gemeente Trinitas in Heerenveen en staat onder leiding van dirigent John Verrijk. Eerdere projecten trokken vele bezoekers, zoals de musical Noömi in 2009 en Grenzeloos in 2017.

Nieuws

menu