Cultuurlab Het Achterland in Burgum popelt om eindelijk zijn vliegende start te maken en de creativiteit te laten stromen van jeugd uit de regio.

Cultuurschool Het Achterland in Burgum snakt naar een normaal seizoen waarin jeugd uit de regio eindelijk zijn eigen werkplek en podium krijgt. Eerder zat dat er door corona niet in. Zaterdag is de aftrap met het Museum der Dingen.

Leerlingen van groep 8 van De Greide uit Jistrum bergen hun kunstwerken naar het tijdelijke museum Cultuurschool Het Achterland op de Burgumerdaam.

Leerlingen van groep 8 van De Greide uit Jistrum bergen hun kunstwerken naar het tijdelijke museum Cultuurschool Het Achterland op de Burgumerdaam. Foto: Jilmer Postma

Een zelfgemaakt schilderij, een in de vakantie gevonden schelp waar een gedicht bij geschreven is en een fotocollage. De afgelopen dagen brachten basisschoolleerlingen uit de regio Noardeast-Fryslân tientallen kunstzinnige objecten naar De Molkfabryk in Burgum. Deze worden tentoongesteld in het Museum der Dingen dat zaterdag opent. ,,We hebben buiten een ronde tent laten plaatsen waarin ze een mooi plekje krijgen”, zegt Adriaan Groffen, directeur van Het Achterland. Op sokkels, net als in een echt museum.

Nieuws

menu