Dit artikel is vandaag gratis

Houdt jouw kind ervan te zingen of een muziekinstrument te bespelen? Het Koninklijk Concertgebouw zoekt weer jonge, Friese muziekmakers

De workshop tijdens een eerdere editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Foto: Eduardus Lee

Voor de vijftiende keer organiseert het Concertgebouw in Amsterdam het Koninklijk Concertgebouw Concours. Kinderen tussen de negen en veertien jaar oud die zingen of een muziekinstrument bespelen kunnen zich aanmelden en op elk niveau meedoen, een kijkje achter de schermen krijgen en bekende artiesten ontmoeten.

,,Kinderen zelf laten ervaren dat muziek maken leuk is, is de allerbeste basis en dé motivatie om te oefenen. Met het Koninklijk Concertgebouw Concours willen we dit plezier verder aanwakkeren. Ongeacht hoe lang of hoe goed iemand musiceert, iedereen krijgt met dit concours een podium”, zegt Malou Castel, coördinator Educatie en Familieconcerten bij Het Concertgebouw.

Friese negen- tot veertienjarigen die dit zien zitten, kunnen zich aanmelden door een YouTube-filmpje op te sturen voor 18 april. Hierin speelt of zingt diegene zelf een stuk, maximaal vijf minuten. Op 20 mei doen dan honderd deelnemers mee aan de workshopdag. Uiteindelijk zal een jury ook een aanmoedigingsprijs uitreiken, en maken gevorderde deelnemers onder meer kans op een geldprijs en een solo-optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Deelname aan het Koninklijk Concertgebouw Concours is gratis. Aanmelden kan op de volgende website: https://www.concertgebouw.nl/educatie/koninklijk-concertgebouw-concours

Nieuws

menu