Dit artikel is vandaag gratis

Hoe dek jij je tafel bij feestdagen? Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden hoort het graag

Een feestelijk gedekte tafels zoals Keramiekmuseum Princessehof die volgend jaar wil tonen. Foto: Princessehof

Hoe vieren we in Nederland feest? Het Princessehof in Leeuwarden zoekt foto’s van feestelijk gedekte tafel met de persoonlijke verhalen erachter.

Keramiekmuseum Princessehof komt in het najaar van 2022 met een grote tentoonstelling die laat zien hoe we in Nederland feest vieren met eten. Het museum zoekt daarvoor feesttafels (met servies) en persoonlijke verhalen van feestvierders in heel Nederland. Alle feesten zijn welkom: van Kerst tot Keti Koti en van een verjaardag tot Suikerfeest.

Het Princessehof is op zoek naar alles waarmee mensen hun feesttafel dekken, of dat nou de eettafel, de salon- of tuintafel is: elke inzending is welkom. De gekozen serviezen zullen van oktober 2022 tot de nazomer van 2023 deel uitmaken van de tentoonstelling, waarin tientallen feestelijk gedekte tafels en de bijbehorende persoonlijke verhalen de diversiteit aan feestelijke tradities en gewoonten tonen.

Meedoen

Om mee te doen roept het museum op om een foto van de gedekte feesttafel in te sturen, samen met het persoonlijke verhaal dat past bij dit feest (wat wordt er gevierd, waarom, met wie en wat staat er allemaal op de tafel?). Inzendingen kunnen onder vermelding van naam en adresgegevens tot 15 oktober verstuurd worden naar feest@princessehof.nl.

Uit alle reacties selecteert het Princessehof een aantal gedekte feesttafels.

Nieuws

menu