'De drie broertjes Bok' is een humoristische bewerking van een Noors sprookje, schitterend vertaald door Imme Dros | Recensie

De succesvolle auteur Mac Barnett (Amerika) en illustrator Jon Klassen (Canada) hebben als duo al veel bijzondere prentenboeken gemaakt. Nu hebben zij weer de handen (woorden en beelden) in elkaar geslagen voor een hervertelling van een klassiek volksverhaal uit Noorwegen. Over een drietal geiten van verschillende grootte en een trol wiens hebzucht uiteindelijk tot zijn ondergang leidt.

De trol heeft honger.

De trol heeft honger. Illustratie: Jon Klassen

‘Er was eens een brug / van hier naar daar. / Een kleine brug. / Eén brugje maar.’ Onder de brug zit een valse, hongerige trol. De brug leidt van het ‘hier’ waar geen gras is naar het ‘daar’ waar een wei is. Op een gegeven moment loopt er iemand over de Trollenbrug en de trol denkt ‘die komt niet heen en niet terug’. Het is een geitenbokje genaamd Bobbie, die denkt de rust van de trol verstoord te hebben. De trol denkt alleen aan geitenvlees. Het kleine en magere geitenbokje zegt dat later zijn grote broer Bart komt, en die biedt veel meer vlees. Het geitenbokje mag de brug passeren en de trol wacht op zijn broer.