In dit 'laboratorium' op Terschelling bedenken theatermakers, storytellers, muzikanten en circusmensen de ene na de andere voorstelling

Terschelling is tijdens Oerol een snelkookpan voor theatermakers, muzikanten, dansers en kunstenaars. Tientallen artiesten werken aan hun voorstelling, met ondersteuning van de organisatie. Maar wat brengt het eiland die makers nou, wat zo waardevol is?

Sien Vanmaele (l) en Amber Docters van Leeuwen werken bij Oerol Lab op Terschelling aan hun creaties als respectievelijk kokend theatermaker en celliste-verteller.

Sien Vanmaele (l) en Amber Docters van Leeuwen werken bij Oerol Lab op Terschelling aan hun creaties als respectievelijk kokend theatermaker en celliste-verteller. Foto: Neeke Smit

,,De natuur op Terschelling zorgt voor minder prikkels, waardoor je beter kunt nadenken en meer inspiratie krijgt”, zegt Sien Vanmaele. Zij is een van de veertien jonge theatermakers die meedoet aan Lab, dit jaar voor het eerst georganiseerd door festival Oerol op Terschelling. Het programma helpt veertien jonge makers bij de ontwikkeling van hun werk. Gisteren was de eerste dag. Het idee: het eiland inspireert de deelnemers, en deze inspireren vervolgens ook elkaar.

Nieuws

menu