In het jubileumjaar valt het doek voor Fanfare Studio Stiens. Vergrijzing en corona hebben de muziekvereniging de das om gedaan

Wat een groots jubileumjaar moest worden, werd het jaar van de opheffing voor Fanfare Studio Stiens. ,,We zouden niet meer dan zeven leden overhouden”, vertelt een teleurgestelde voorzitter Liesbeth Vrieswijk.

Fanfareorkest Studio Studio Stiens repeteert nog volop onder leiding van dirigente Ria Fennema voor het laatste concert in juni.

Fanfareorkest Studio Studio Stiens repeteert nog volop onder leiding van dirigente Ria Fennema voor het laatste concert in juni. Foto: Studio Stiens

Corona is niet de enige boosdoener, maar werkte niet mee aan het voortbestaan van het in 1876 opgerichte korps. ,,De pandemie gooide in ieder geval wel roet in het eten voor ons jubileum”, vertelt Vrieswijk. ,,De commissie was al sinds 2020 aan de slag om van 2021 een prachtig jubileumjaar te maken. Zo zou er een concert zijn met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Maar steeds moesten dingen worden uitgesteld door corona.”

Nieuws

menu