Ingeborg Walinga stopt als directeur/bestuurder van het Noord Nederlands Orkest en stapt over naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen

Ingeborg Walinga, algemeen directeur/bestuurder van het Noord Nederlands Orkest, stapt over naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Bij het conservatorium wordt zij de nieuwe dean en leading dean van het kenniscentrum Kunst & Samenleving.

Ingeborg Walinga verlaat NNO en gaat naar Prins Claus Conservatorium.

Ingeborg Walinga verlaat NNO en gaat naar Prins Claus Conservatorium. Foto: NNO

Walinga was ruim 10 jaar het gezicht en van grote waarde voor het NNO. Samen met artistiek leider Marcel Mandos bepaalde ze de visie, formuleerde ze het beleid en gaf daar handen en voeten aan.

Zij benadrukte dat het NNO één organisatie vormt, met musici én kantoorcollega’s die samen werken aan de toekomst van het orkest. Naast het streven naar hoge orkestkwaliteit had zij oog voor individuele ontwikkeling en talent.

Groot hart voor muziek

Als lid van de Raad van Advies van het PCC was Walinga al betrokken bij het conservatorium. Ze is een ervaren en betrokken speler in de kunstwereld, waarin ze sinds haar studie Kunstgeschiedenis werkzaam is. Annemarie Hannink, collegelid van de Hanze, zegt dat Walinga ,,een groot hart voor muziek heeft en het boegbeeld is van de cultuursector in de noordelijke regio”.

,,Bij het NNO heb ik het vakmanschap, maar vooral ook de zeggingskracht van muziek als een enorme rijkdom ervaren. Een sterke verbinding met de beroepspraktijk is van vitaal belang in het onderwijsaanbod”, aldus Walinga.