Dit artikel is vandaag gratis

Jacqueline Schrijver stopt volgend jaar als directeur van Film in Friesland, waar filmhuis Slieker maar ook het Noordelijk Film Festival onder vallen

De opening van het Noordelijk Film Festival in De Harmonie in 2021. Foto: Niels Westra

Jacqueline Schrijver stopt per 1 mei 2023 als directeur van de stichting Film in Friesland. Hieronder vallen filmhuis Slieker in Leeuwarden, het Fries Film Archief en het Noordelijk Film Festival.

Schrijver is elf jaar directeur en was nog langer betrokken bij Film in Friesland als zakelijk leider. Onder haar leiding verhuisde Filmhuis Leeuwarden naar het Wilhelminaplein en veranderde de naam in Slieker.

Het Fries Film Archief verhuisde onder haar hoede naar Tresoar en breidde uit met audio, waardoor het Fries Film & Audio Archief ontstond. Het Noordelijk Film Festival ontwikkelde zich tot een jaarlijks filmfestival met internationale maar ook zeker Noord-Nederlandse focus.

Schrijver vertrekt omdat ze haar energie op andere werkzaamheden wil richten. Tom van Mourik, voorzitter van Film in Friesland, zegt Schrijver te gaan missen. ,,Jacqueline heeft zich lange tijd met ziel en zaligheid ingezet voor Film in Friesland. Als bestuur zijn wij haar veel dank verschuldigd.”

Nieuws

menu