Juweeltjes uit het depot van Museum Boijmans Van Beuningen zijn te zien in het Fries Museum

Corona inspireert. De massale trek naar buiten tijdens de eerste lockdown vormde het uitgangspunt voor een tentoonstelling in het Fries Museum over de ontdekking door schilders van de natuur in de negentiende eeuw waaraan, net als de vorige tentoonstelling, Icons, de collectie van een tijdelijk gesloten museum ten grondslag ligt.

Claude Monet, Champ de coquelicots (Papaverveld), 1881, Olieverf op doek, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam | verworven met de verzameling van D.G. van Beuningen, 1958.

Claude Monet, Champ de coquelicots (Papaverveld), 1881, Olieverf op doek, Collectie Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam | verworven met de verzameling van D.G. van Beuningen, 1958. Foto: www.studiotromp.nl

Als twee kinderen in de spreekwoordelijke snoepwinkel moeten Marlies Stoter van het Fries Museum en haar collega van Museum Boijmans Van Beuningen, Sandra Kisters, zich hebben gevoeld toen ze in het splinternieuwe depot van Museum Boijmans Van Beuningen – dat gigantische ‘spiegelei’ - in Rotterdam werken konden uitzoeken voor de tentoonstelling À la campagne .

Nieuws

menu