Dit artikel is vandaag gratis

Keunstwurk geeft de amateurkunst in Fryslân geld om de energiecrisis het hoofd te bieden. Maximaal 400 euro per vereniging is beschikbaar

Vocaal Ensemble Bonifatius uit Dokkum oefent. Foto: Jilmer Postma

Kunstkoepel Keunstwurk geeft Friese amateurkunstverenigingen geld om de hoge energierekeningen te kunnen betalen. De verenigingen kunnen maximaal 400 euro krijgen. Het gaat om een overbrugging omdat gemeenten wel plannen maken om de amateurkunst te helpen, wat tijd vergt.

Volgens Keunstwurk, is de financiële nood bij sommige verenigingen zo hoog dat wachten op gemeentelijke steun te lang gaat duren. Met de actie Energieboost, waarbij wordt samengewerkt met koepelorganisaties Sako (koren) en Iepen DoEk (theaterverenigingen en iepenloftspullen), hoopt Keunstwurk de ergste nood te kunnen lenigen.

Het maximale bedrag dat wordt toegekend is 400 euro per vereniging, stichting of project. Het beoordelen van de aanvragen gaat op volgorde van binnenkomst. Leden van de koepelbesturen Sako en Iepen DoEk krijgen voorrang.

Via de website keunstwurk.nl/energieboost kunnen aanvragen worden gedaan. Ook komen er op die site updates over andere ondersteuningsinitiatieven van onder meer gemeenten en provincie.

Nieuws

menu