Klassieke muziek beleven tussen een paar miljoen boeken in Gorredijk: muziekcollectief Nootstroom brengt ‘Nieuwe wereld Concerten’ in het boekenmagazijn van Steven Sterk

Het Friese wad was in 2021 het decor voor de opera Peter Grimes, exact een jaar later strijken zestig orkestleden van muziekcollectief Nootstroom weer op een bijzondere locatie neer. In het magazijn van boekhandelaar Steven Sterk in Gorredijk brengen ze vrijdag en zaterdag de Nieuwe Wereld Concerten: klassieke muziek met een positieve boodschap voor deze tijd.

Het Duizend Werelden Orkest tijdens een repetitie in de Skâns in Gorredijk voor de Nieuwe Wereld Concerten. Die vinden vrijdag en zaterdag plaatst tussen de boeken van Steven Sterk.

Het Duizend Werelden Orkest tijdens een repetitie in de Skâns in Gorredijk voor de Nieuwe Wereld Concerten. Die vinden vrijdag en zaterdag plaatst tussen de boeken van Steven Sterk. Foto: Nootstroom

Pallets en nog eens pallets vol boeken vormen dit weekend de ‘skyline’ van de Nieuwe Wereld Concerten . In de industriële magazijnhal van het monumentale pand van boekengroothandelaar Steven Sterk is hiervoor speciaal een tribune verrezen. ,,Met plek voor vijfhonderd mensen”, vertelt Arnaud Oosterbaan, oprichter, dirigent en artistiek leider van productiehuis Nootstroom. ,,Zittend tussen een paar miljoen boeken kijken zij vanaf daar uit op het orkest, met achter de musici wederom stellages met boeken.”

Nieuws

Meest gelezen

menu